AGASI 2022 – Diskusné panely POĽNOHOSPODÁRSTVO AKO AKTÉR SOCIÁLNEJ INKLÚZIE

Poľnohospodárstvo je dôležitým aktérom v rozvoji územia a tvorbe pridanej hodnoty. Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre spolu s občianskym združením Druživa pod záštitou ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a s podporou OECD a Active Citizens Fund Slovakia v októbri roku 2021 zorganizovali medzinárodnú vedeckú konferenciu s názvom Poľnohospodárstvo ako aktér sociálnej inklúzie (Agriculture as an Actor of Social Inclusion – AGASI), ktorej súčasťou bola aj diskusia o rozvoji sociálneho poľnohospodárstva na Slovensku.
 
Ukázalo sa, že vďaka dialógu medzi zainteresovanými stranami sociálneho poľnohospodárstva sa veci posunuli vpred. Preto sa organizátori rozhodli pokračovať v diskusii aj v roku 2022 už aj s organizačnou účasťou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Rozvojovej agentúry BBSK, n.o.
Cieľom diskusie je definovanie slabých miest a formulovanie odporúčaní pre rozvoj sociálneho poľnohospodárstva na Slovensku. Diskusných panelov sa aj tento krát zúčastnia odborníci a aktéri z rôznych oblastí.
 
Témy panelových diskusií 2022:
1. Vízia sociálneho poľnohospodárstva na Slovensku
2. Sociálne poľnohospodárstvo ako súčasť sociálnej ekonomiky a sociálneho systému
3. Rozvoj politík vytvárajúcich vhodné podmienky pre sociálne poľnohospodárstvo
4. Pridaná hodnota sociálneho poľnohospodárstva
 
Podujatie sa uskutoční 25. októbra 2022 v kongresovej sále Výskumného centra AgroBioTech, SPU v Nitre, A. Hlinku 2 (vstup do areálu oproti hotelu River) aj online (link na pripojenie bude zaslaný registrovaným účastníkom).
 
Registrácia a viac informácií na https://www.agasi.sk/ 
 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.